Jump to content


SOD'EM

Sony Vaio running Windows XP cannot Surf Web.

style="text-align:center;"> Please note that this topic has not had any new posts for the last 746 days.

If you are trying to post a different story then you should start your own new thread. Posting on this thread is likely to mean that you won't get the help and advice that you need.

If you are trying to post information which is relevant to the story in this thread then please flag it up to the site team and they will allow you to post.

Thank you

Recommended Posts

Hi Guys, I picked up a Sony Vaio for next to nothing and it's in pretty good nick. I am however having internet connection problems. I have connected it to my router via ethernet and wirelessly, but Internet Explorer still can't display the web page. The internet icon says connected with 100mbs speed, but still can't work out what's wrong.

 

Thanks in advance.


 

 

If all else fails, kick them where it hurts and SOD'EM;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Guys, I picked up a Sony Vaio for next to nothing and it's in pretty good nick. I am however having internet connection problems. I have connected it to my router via ethernet and wirelessly, but Internet Explorer still can't display the web page. The internet icon says connected with 100mbs speed, but still can't work out what's wrong.

 

Thanks in advance.

 

Is there any software on it, which has an update option ? Try it to see if it downloads.

 

Also there is a diagnostic tool in windows tools page to check the internet connection.


We could do with some help from you.

PLEASE HELP US TO KEEP THIS SITE RUNNING EVERY POUND DONATED WILL HELP US TO KEEP HELPING OTHERS

 

 Have we helped you ...?         Please Donate button to the Consumer Action Group

 

If you want advice on your thread please PM me a link to your thread

Share this post


Link to post
Share on other sites

xp is no longer supported for updates so you need to do the little reg dodge to turn it into a business version of XP

then it will update

 

then IE will work.

LONG process though hours of updates to install.

 

download the attached file

rename it to xp.reg

 

pop it on a penstick.

 

pop the penstick into the XP machine

 

right click it install

 

 

or double click it [some xp version vary in the way it installs


PLEASE DONT HIT QUOTE IF THE LAST POST IS THE ONE YOU ARE REPLYING TOO.

MAKES A THREAD TWICE AS LONG TO SCROLL THROUGH!

please do not post jpg images directly to a topic..USE PDF ....READ UPLOAD.

 

WE CAN'T GIVE ADVICE BY PM - IF YOU SEND ME A LINK TO YOUR THREAD - I WILL BE HAPPY TO OFFER HELP THERE

Single Premium PPI Q&A Read Here

Reclaim mis-sold PPI Read Here

Reclaim Bank Account, Loan & Credit Card Charges Read Here

The CAG Interest Tutorial Read Here

spreadsheets 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got a Vaio SOD'EM, don't think they make them anymore.


 
 

Any advice I give is honest and in good faith.:)

If in doubt, you should seek the opinion of a Qualified Professional.

If you can, please donate to this site.

Help keep it up and active, helping people like you.

If you no longer require help, please do what you can to help others

RIP: Rooster-UK - MARTIN3030 - cerberusalert

Share this post


Link to post
Share on other sites
xp is no longer supported for updates so you need to do the little reg dodge to turn it into a business version of XP

then it will update

 

then IE will work.

LONG process though hours of updates to install.

 

download the attached file

rename it to xp.reg

 

pop it on a penstick.

 

pop the penstick into the XP machine

 

right click it install

 

 

or double click it [some xp version vary in the way it installs

 

 

Done that DX. A notepad came up with windows registry editor version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMWPAPosReady]

"Installed"=dword:00000001

 

 

But IE still can't display web page.


 

 

If all else fails, kick them where it hurts and SOD'EM;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, when I put in my wireless password, it says

 

The network password needs to be 40 bits or 104bits depending on your network config.

This can be antered as 5 or 13 ascii characters or 10 or 26 hexadecimal characters. :???:


 

 

If all else fails, kick them where it hurts and SOD'EM;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

read what I posted properly

you need to RENAME THE FILE TO XP.REG

 

 

then double click on it

if its successful you'll get a that's been added to the registry pop up.

 

 

them restart the pc..

 

 

give it an Ethernet connection

any run windows update again and again till everything is updated.

 

 

typically will be several hours and several reboot and re updating needed.

 

 

the otherway to do it is to load 360 anti virus

https://www.360totalsecurity.com/en/

 

 

and use the patch up tool.

 

 

its a LONG JOB.

 

 

vios do work on xp quite happily once fully updated

 

 

use one here all the time.


PLEASE DONT HIT QUOTE IF THE LAST POST IS THE ONE YOU ARE REPLYING TOO.

MAKES A THREAD TWICE AS LONG TO SCROLL THROUGH!

please do not post jpg images directly to a topic..USE PDF ....READ UPLOAD.

 

WE CAN'T GIVE ADVICE BY PM - IF YOU SEND ME A LINK TO YOUR THREAD - I WILL BE HAPPY TO OFFER HELP THERE

Single Premium PPI Q&A Read Here

Reclaim mis-sold PPI Read Here

Reclaim Bank Account, Loan & Credit Card Charges Read Here

The CAG Interest Tutorial Read Here

spreadsheets 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did rename it, before I transfered it to a Flash Drive. I didn't use capitals, but I wouldn't have thought that would make a difference. When I right click on it, there is no option to install it. Just open it etc. Double clicking it just opens it in Notepad.


 

 

If all else fails, kick them where it hurts and SOD'EM;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just restarted it and it's been on the welcome page for ages, so maybe it did work after all lol. Just waiting now.


 

 

If all else fails, kick them where it hurts and SOD'EM;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

right click it

open with regedit

 

 

dx


PLEASE DONT HIT QUOTE IF THE LAST POST IS THE ONE YOU ARE REPLYING TOO.

MAKES A THREAD TWICE AS LONG TO SCROLL THROUGH!

please do not post jpg images directly to a topic..USE PDF ....READ UPLOAD.

 

WE CAN'T GIVE ADVICE BY PM - IF YOU SEND ME A LINK TO YOUR THREAD - I WILL BE HAPPY TO OFFER HELP THERE

Single Premium PPI Q&A Read Here

Reclaim mis-sold PPI Read Here

Reclaim Bank Account, Loan & Credit Card Charges Read Here

The CAG Interest Tutorial Read Here

spreadsheets 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

its a very long process

you MUST keep returning to windows upgrade or use the 360 patch tool.

 

 

you'll also probably have to download and install manually winxp sp3.

 

 

but up mustn't do that until your current version exhausts everything at windows update including the optional patches too.

 

 

usually takes me about 2 days on even a 20Mb fibre connection.

 

 

don't be impatient

 

 

do it properly till everything is updated fully then it will work./

 

 

you'll probably have to update IE too IE8

that's the highest you can go on winxp SP3.

 

 

you'll need to upgraded the ram too

the max a vio will take is 2GB.

les than that and forget trying to use it on the internet


PLEASE DONT HIT QUOTE IF THE LAST POST IS THE ONE YOU ARE REPLYING TOO.

MAKES A THREAD TWICE AS LONG TO SCROLL THROUGH!

please do not post jpg images directly to a topic..USE PDF ....READ UPLOAD.

 

WE CAN'T GIVE ADVICE BY PM - IF YOU SEND ME A LINK TO YOUR THREAD - I WILL BE HAPPY TO OFFER HELP THERE

Single Premium PPI Q&A Read Here

Reclaim mis-sold PPI Read Here

Reclaim Bank Account, Loan & Credit Card Charges Read Here

The CAG Interest Tutorial Read Here

spreadsheets 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you still have this problem post,

 

I vaguely recall having exactly the same problem on an old vaio on XP and also on an updated PB, and what seemed like a similar issue on an upgraded HP.

On the HP it was the laptop firmware which blocked the upgraded wireless card - flashed a patched firmware that didnt just allow 'selected and approved' cards - all fine. Still using that much upgraded lappy. (Now 5TB in 3 hdd - one replacing the dvd)

 

The PB and the vaio were both failures of the wireless card connector or bridge chip and cheap usb wireless sticks worked fine with xp sp3

 

Be aware that older xp versions still succumb to the blaster virus as soon as you connect to the Wild World Web unless patched


I express my honestly held opinions - they are nothing more or less than that.

... Its just doing some due diligence that makes them seem unusual ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 Caggers

    No registered users viewing this page.


  • Have we helped you ...?


×
×
  • Create New...